Toyota chce udržet vazbu na výzkum a vývoj baterií s Teslou

  • Gerald Norton
  • 0
  • 1874
  • 347

Toyota chce pokračovat v práci s americkou stavitelkou automobilů Tesla na technologii baterií poté, co letos skončí dohoda o dodávce baterií mezi oběma společnostmi. 

„Společnost Tesla má zcela jasnou obchodní strategii pro vývoj lepší baterie,“ řekl Osamu Nagata, prezident a generální ředitel společnosti Toyota Motor Engineering & Manufacturing North America. „[Výrobci automobilů] i dodavatelé musí pracovat na vývoji lepších baterií.“

Tesla v současné době dodává Toyota baterii pro Rav4 EV, ale tato smlouva skončí letos, čímž se účinně ukončí vazby mezi oběma společnostmi. Toyota však vlastní Tesla 2,5% podíl a nemá v plánu brzy přestat používat vozidla poháněná bateriemi kdykoli, i když se myšlenky této značky mění.

VIZ TÉŽ: Toyota se zaměřuje na vývoj vodíkových palivových článků

Toyota mění své zaměření z elektrických vozidel s dlouhým doletem na energii z vodíkových palivových článků. Značka bude i nadále investovat do hybridů a hybridů typu plug-in, ale Toyota se rozhodla, že vozy EV nikdy nenabízejí rozsah ani možnosti rychlého nabíjení, aby byly za všech okolností životaschopné..




Zatím žádné komentáře

Řekneme vám vše o nových a ojetých vozech, o jejich dílech a příslušenství
Recenze nových a ojetých vozů, ceny, specifikace, videa. Pomůžeme vám najít pojištění automobilu, půjčky na nové auto a získat nabídky prodejců